Steunzolen

Therapie zolenEen verkeerde stand van de voet heeft een ongelijkmatige drukverdeling en daardoor voetklachten tot gevolg. Steunzolen, ook wel podotherapeutische zolen genoemd, bieden uitkomst. Ze zorgen voor een betere drukverdeling of functionering van de voet en worden vanzelfsprekend op maat gemaakt.

Ontwerp

3D FootscanEerst maken we een 3D-scan van uw voeten. Met behulp van deze scan worden de zolen op de computer ontworpen. De drukverdelende of corrigerende verhogingen worden ingetekend en zo ontstaat de perfect passende steunzool.

In één

vreesmachineDe perfecte steunzool ontwerpen is één, het vervaardigen ervan is iets anders. Dit gebeurt met een computergestuurde freesmachine, die de zolen in de juiste vorm uitfreest. De afwerking van de steunzolen is een handmatig proces. Als cliënt van TOPpodotherapie Bartels kunt u al na één week uw steunzolen afhalen.

Controle

steunzool op maatUw nieuwe zolen zullen in het begin wel even wennen zijn. Vooral de eerste twee weken kunt u spierpijn krijgen of vermoeide voeten. Na twee maanden moeten de klachten afgenomen zijn. Ter controle plannen we na zes weken een afspraak met u in. Tijdens deze afspraak kunt u tevens een extra paar steunzolen bestellen, bijvoorbeeld voor in uw sport- of werkschoenen. U betaalt hiervoor een gereduceerd tarief.

Klik hier voor tips over onderhoud van uw zolen.