Medical taping

Wat is Medical Taping?

Als u een verstoorde spierspanning, een spierbeschadiging, kneuzing, andere blessure of ongemak heeft kan medical taping voor u een oplossing zijn. Medical taping is een methode waarbij spieren meehelpen aan het versnellen van het genezingsproces.

Wat kunt u van ons verwachten?

We plaatsen speciale elastische tapes die spieren ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel. De kans is erg groot dat u 2 tot 3 keer zo snel zal herstellen. 

Online afspraak plannen

 076 – 50 11 988

Speciale tape

Bij Medical Taping maken we gebruik van elastische tape die antiallergisch is. De rekbaarheid van de tape is vergelijkbaar met die van de huid. U voelt de tape nauwelijks zitten. De tape kan makkelijk 5-6 dagen blijven zitten. U kunt er gewoon mee douchen en zwemmen.

Spieren in balans

Een goede spierbalans is belangrijk, want spieren verzorgen namelijk mede de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen door het lichaam.

Continue werking

De tape ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren en beïnvloedt de receptoren van de huid. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel blijven intact. De taping stelt het lichaam in staat op een geheel natuurlijke wijze te bewegen. En tijdens het werk of het sporten werkt de tape voortdurend aan het herstel.

Behandeling van klachten

De podotherapeut kan medical taping gebruiken voor:

  • Spieren beschermen tegen overbelasting
  • Verminderen van pijnklachten
  • Verschillende blessures zoals zweepslag, hielspoor, enkelverstuiking, verrekking kniebanden