Sportpodotherapie

Wat is sportpodotherapie?

Sportpodotherapie bestaat uit het verbeteren van de kwaliteit van sporten. Het levert een wezenlijke bijdrage aan preventie en herstel van blessures, verhogen belastbaarheid en verbeteren van sportprestaties. Dit doet de sportpodotherapeut door het voorkomen, opheffen, verminderen en/of compenseren van problemen aan het bewegingsapparaat.

Wat kunt u van ons verwachten?

Onze sportpodotherapeut is inhoudelijk vooral gericht op het functioneel toepassen van (sport)podotherapeutische methoden en technieken bij sportgerelateerde problematiek. U kunt daarbij denken aan simpele aanpassingen in een wielrenschoen, turnschoen of skischoen.

Online afspraak plannen

 076 – 50 11 988

Samenwerking met andere disciplines

De sportpodotherapeuten werken samen met andere gespecialiseerde disciplines in de sportgeneeskundige zorg, zoals sportartsen, sportfysiotherapeuten, sportmasseurs, maar ook trainers en begeleiders.

Sportblessures, een grote kostenpost

Sportblessures zijn een grote kostenpost voor zorgverzekeraars. Dit betekent dat zorgverzekeraars geïnteresseerd zijn in een geregistreerde professional op het gebied van sportblessures. De sportpodotherapeut richt zich op het herstel van de balans belasting/belastbaarheid.

TOPPODOTHERAPIE _ DELEEUWMEDIA (32)

Inzicht in biomechanica

De sport-specialisatie geeft podotherapeuten meer inzicht in de biomechanica van het bewegen. In eerste instantie gezien vanuit de sportbeoefening, waar de bewegingen altijd intensiever zijn dan in het dagelijks leven.

Hulp bij de keuze van de juiste sportschoen

Voor uw sportschoenen kunt u ook bij Podotherapie Bartels terecht. Daarnaast zijn er ook Herzog Compressiekousen verkrijgbaar en kan er een speciale sportinlay voor uw schoen gemaakt worden.