Veelgestelde vragen

Onderaan de pagina staan de adressen en openingstijden van alle praktijken van Toppodotherapie
Bartels.

U kunt hier heel makkelijk online uw afspraken inplannen. Ook zijn wij maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 8:30 – 17:30 uur op 076 – 50 11 988.

Sinds augustus 2011 zijn podotherapeuten vrij toegankelijk. Deze vrije toegankelijkheid is bepaald door het Ministerie van Volksgezondheid in het najaar van 2010. Aangezien podotherapie onder de Wet BIG (art 34) valt, was het altijd zo dat er een verwijzing van een arts nodig was om terecht te kunnen bij een podotherapeut.

Wilt u gebruikt maken van de directe toegankelijkheid podotherapie?  Dan zal een Podotherapeut eerst een (wettelijk verplichte) intake uitvoeren waarin beoordeeld wordt of het mogelijk is om zonder verwijzing behandeld te worden. Hiervoor zijn landelijke richtlijnen opgesteld.

In sommige gevallen kan het zijn dat de podotherapeut alsnog toestemming of advies nodig heeft van uw huisarts. In dat geval zal de podotherapeut contact opnemen met uw huisarts en kan het zijn
dat u wordt doorverwezen voor een huisartsenconsult om alsnog een verwijzing te verkrijgen.

Bent u aanvullend verzekerd? Dan kunt u de kosten voor uw podotherapie declareren bij uw ziektekostenverzekeraar. Hoeveel er precies vergoed wordt, is afhankelijk van de verzekeraar. Het
kan zijn dat u een percentage vergoed krijgt of een bepaald bedrag per jaar. Meer weten over vergoedingen?

Klik hier voor meer informatie op de site zorgverzekeringswijzer of hier voor meer informatie op de site podotherapie.

Als het kan declareren wij rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar*. Wanneer u niet of niet volledig verzekerd bent voor podotherapie en/of podotherapeutische hulpmiddelen (zoals zolen) brengen we
de kosten bij u in rekening.

* Wij kunnen de zolen niet rechtstreeks declareren aan de volgende verzekeraars; DitZo, DSW, Menzis, PNO, Salland en Stad Holland.

Toppodotherapie Bartels is op zoek naar jou!

Jij bent een enthousiaste podotherapeut met een klantgerichte instelling. Je bent sociaal en leergierig en je weet de zorgvraag van je cliënt zonder moeite om te zetten naar een effectieve behandeling. Je cliënt vertrekt tevreden na een consult bij jou.

Wat vragen wij:

  • Een afgeronde opleiding podotherapie
  • In bezit van rijbewijs B en eigen vervoer
  • Kennis van software James, Delcam en LFT is een pré

Wat bieden wij:

  • Je wordt onderdeel van een klein informeel team
  • Je werkt op twee van onze locaties
  • Een aanstelling tussen de 8 en 24 uur met werktijden in overleg

Herken jij jezelf in deze vacature?  Je kunt je motivatiebrief en CV mailen naar marieke@podotherapiebartels.nl