Steunzolen

Wat zijn steunzolen?

Een verkeerde stand van de voet heeft een ongelijkmatige drukverdeling en daardoor voetklachten tot gevolg. Steunzolen, ook wel podotherapeutische zolen genoemd, zorgen voor een betere drukverdeling of functionering van de voet.

De keuze van het materiaal is afhankelijk van het doel/ het gebruik en activiteit waarvoor de steunzool gebruikt gaat worden. Wij werken onder andere met carbon en kunststof materialen. 

Wat kunt u van ons verwachten?

Wij meten steunzolen nauwkeurig en op maat aan, zodat u de perfect passende steunzool in uw schoen heeft. Wij hopen zo uw klachten onder controle te krijgen.

Online afspraak plannen

 076 – 50 11 988

3D-scan

Eerst maken we een 3D-scan van uw voeten.  Met behulp van deze scan worden de zolen op de computer ontworpen.  De drukverdelende of corrigerende verhogingen worden ingetekend en zo ontstaat de perfect passende steunzool.

Maken van steunzolen

De perfecte steunzool ontwerpen is één, het vervaardigen ervan is iets anders. Dit gebeurt met een computergestuurde freesmachine, die de zolen in de juiste vorm uitfreest. De afwerking van de steunzolen is een handmatig proces. Als cliënt van TOPpodotherapie Bartels kunt u al na één week uw steunzolen afhalen.

Controle

Uw nieuwe zolen zullen in het begin wel even wennen zijn. Vooral de eerste twee weken kunt u spierpijn krijgen of vermoeide voeten. Na twee maanden moeten de klachten afgenomen zijn. Ter controle plannen we na zes weken een afspraak met u in. Tijdens deze afspraak kunt u tevens een extra paar steunzolen bestellen, bijvoorbeeld voor in uw sport-
of werkschoenen. U betaalt hiervoor een lager tarief.

Tips voor het gebruik

Neem uw steunzolen mee als u schoenen gaat kopen. Verwijder de bestaande verhogingen uit uw schoenen. Leg de zolen vlak in de schoenen zowel in de lengte als breedte. Haal uw steunzolen iedere avond uit de schoen en laat ze nooit drogen op de verwarming of kachel. Smeer het leer van de zolen regelmatig in met ledervet of schoenencrème. Bij slijtage kan het leerdek van de zolen worden vervangen.